сряда, 4 юни 2014 г.

Разбрахме къде е Волен

След като се покри след неуспеха на "Атака" на евроизборите, около въпроса къде е Волен
Сидеров вече се носят слухове, граничещи с легенди. "Атакист" № 1 не се е появявал пред медиите от 25 май. Оказва се, че лидерът на "Атака" е посетил Австрия, където е бистрил бъдещето на ЕС в компанията на представители от крайни, националистически, антиевропейски и популистки партии от Европа.
В двореца Лихтенщайн във Виена е имало тайна среща на крайни, антиевропейски, националистически и популистки европейски партии. Разговорите са се провели при закрити врата, твърди  швейцарското изданиеTagesanzeiger. Никоя медия не е била уведомена за събитието, а срещата е преминала под строга охрана.

Официалната тема на срещата е бил въпросът как да се възроди духът на Свещения съюз, създаден преди 200 години на Виенския конгрес. В хода на разговора обаче е заявено, че най-голямата опасност за Европа идва от гей-лобитата и принципите на либерализма, на които трябва да се даде отпор.

Домакин на срещата е бил руският олигарх Константин Малофеев. Важни гости от Русия са били и идеологът на идеята за Евразийския съюз Александър Дугин и познатият с националистическите си рисунки художник Иля Глаузанов.
По информация на швейцарското издание на срещата са присъствали лидерът на френския Национален фрон Марин Льо Пен, председателят на дясната популистка формация Партия на свободата - Хайнц-Кристиан Щрахе, Серж дьо Пален - съпруг на наследницата на "Фиат" Маргарита Аниели, както и испанският принц Сикст-Анри дьо Бурбон, един от лидерите на крайното карлистко движение в страната. На разговорите е присъствал и председателят на "Атака" Волен Сидеров. Гости на събитието са били и десни екстремисти от Хърватия, Русия и Грузия.

Основен говорител на срещата е бил руският журналист Дугин, който е използвал възможността, за да възхвали идеята за Евразийски съюз под ръководството на Русия. Дугин не е пропуснал да спомене хвалебствени слова и за президента Владимир Путин.

Твърди се, че всички участници в срещата са дали обещание да не разкриват подробности за нея, а следващите разговори са насрочени за следващия януари и най-вероятно ще се проведат в Москва.