понеделник, 9 юни 2014 г.

Хорхе Букай пристигна в България

Сн. "Таралеж"
Хорхе и синът му Демиан Букай кацнаха на летище София днес и ще останат в страната до 14 юни.
Поводът за гостуването са новите книги на авторите - "20 стъпки напред" на Хорхе и "Погледни отново" на Демиан. Изненадата е, че всеки от авторите ще представи книгата на другия.
Преди три години Хорхе Букай заяви: "Тръгнах си от България влюбен и се върнах, обичайки я!" Сега страната ни има възможността да покори сърцето и на Демиан. В седмицата от 9 до 14 юни Хорхе ще се срещне отново с българските си приятели и читатели, а синът му Демиан ще се запознае за първи път със своите. Датите и местата на срещите им, които ще преминат под мотото "Нека ни разкажат", са в София, Велико Търново и Пловдив. В столицата премиерата на "20 стъпки напред" на Хорхе и на "Погледни отново" на Демиан е на 10 юни от 19 ч. в аула "Максима" в Университета по архитектура, строителство и геодезия. 

Сн."Таралеж"
Във Велико Търново премиерата на двете книги е на 11 юни от 19 ч. в Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов". В Пловдив - на 12 юни от 19 ч. в Дома на културата "Борис Христов". Входът за всички срещи е свободен.
Хорке Букай е автор на повече от 20 книги, преведени на над 30 езика, той е един от най-четените писатели на нашето време. В новата си творба Букай учи, че предизвикателството да бъдем себе си изисква много усилия. Това е път, изпълнен със съмнения и отстъпления, който трябва да извървим съзнателно и смело. Затова трябва внимателно да подбираме стъпките си и да не губим вярната посока. Защото това е единственият път, който си заслужава да поемем. Пътят, който започва със самопознанието и завършва със самоосъществяването.

Сн."Таралеж"
Още със заглавието си книгата на Демиан Букай провокира изследователския дух, който тлеев нас. Всички се сблъскваме с многобройни трудности, имаме своите дилеми, колебания и съмнения. Авторът приканва да променим перспективата, с която гледаме на живота си. Може би, ако успеем да погледнем с други очи на проблема, ще установим, че той всъщност не е толкова страшен, колкото ни се струва. И ако успеем да пренесем този нов поглед върху конфликтите, ще успеем да си изградим по-ефективна стратегия за справяне с трудностите, убеден е авторът.

Снимки: "Таралеж"