четвъртък, 5 юни 2014 г.

ДПС: Избори до края на годината

Възможни са три други варианта. Първият хоризонт на кабинета Орешарски до октомври 2015
г. и провеждане на избори 2 в 1 – местни и парламентарни; избори догодина по това време и трети вариант – избори до края на годината. Това каза на пресконференция в Народното събрание председателят на ДПС Лютви Местан.

Това ще рече мандат от още 4 месеца, оставка на кабинета „Орешарски” в края на септември – най-късно в началото на октомври, плавно предаване на властта на служебен кабинет и провеждане на предсрочни парламентарни избори в последната неделя на ноември или първата през декември. Нашите предпочитания са към трети вариант – избори до края на годината”, заяви Местан.

Анализът на изборните резултати прави невъзможен пълния мандат на кабинета „Орешарски”. Това каза на пресконференция в Народното събрание председателят на ДПС Лютви Местан.

Приемаме, че има проблем, че 800 000 гласа не са достатъчно силна подкрепа за кабинета „Орешарски”. Тази оценка е резултат от по-общия поглед на вота, а не произхожда от доверието, което собствено ДПС получи. Вотът не дава основание за еуфория. Още по-малко не дава основание на никого да повишава децибели и да размахва с пръст, да се връща към „аз”-формата”, посочи Местан.

„Сега е време за много прецизен анализ, без еуфория и с грижа за бъдещето на страната”, добави той.