понеделник, 30 юни 2014 г.

Пращат sms-и и в БСП!

Сергей Станишев се бетонира на лидерското място. Така разчетоха вчера
SMS-а си за отлагане на днешното заседание на Националния съвет на партията червени депутати. Съобщението, което бе разпратено вчера, гласяло, че пленумът се отлага за неопределено време.
На него трябваше да се реши бъдещето на Станишев като председател на Столетницата.
Съобщението за отлагането на пленума разгневи някои от съпартийците на Станишев, които настояват на нов лидер на БСП. Малко преди да стане ясно, че Националният съвет се проваля, Георги Кадиев изрази надежда във Фейсбук, че партията има "последен шанс, за да отидем с ново лице на изборите и поне с нещо да сме различни и интересни." Кадиев се обяви за спешен конгрес за избиране на нов лидер и членове на изпълнително бюро, с които БСП да отиде на избори. И допълни: "Вариантът избори със Станишев плюс козметични промени в ИБ според мен ни води към третото място на 5 октомври..."

Словесна атака срещу сегашния лидер на БСП отправи и Румен Овчаров. Той смята, че лидерът на БСП трябва да инициира промяна сега и ще може да се постигне добър резултат на предсрочните избори. Овчаров подчерта, че вариантите за партията са цялостна промяна на ръководството и лансирането на Стефан Данаилов като временен лидер. Ламбо можел да поеме процеса на обновяване и създаване на различна визия на БСП.

Междувременно от "Позитано" 20 са съобщили за "Стандарт", че пленумът "може да се проведе във вторник или сряда". На заседанието се очаква икономическият министър Драгомир Стойнев да бъде предложен от Станишев за член на ръководството на партията. Новият шеф на депутатите от "Коалиция за България" Атанас Мерджанов също трябваше да влезе в ИБ на БСП.