петък, 4 юли 2014 г.

Григор Димитров срещу Джокович днес от 15 часа!

Българската тенис ракета номер едно Григор Димитров се изправя днес срещу Новак
Джокович в среща от първия полуфинал на "Уимбълдън" при мъжете.

Срещата между двамата е първа в програмата за петък и ще започне в 15:00 часа българско време на Централен корт в „Ол Ингланд Клъб” в Лондон.




Какво казаха претендентите за място на финала

Григор Димитров: "Страх ли? Страхът въобще не присъства в картинката. Разбира се, не очаквам лесен мач, но ще изляза на
корта с единствената мисъл за победа. Мисля, че и двамата наистина много силно ще желаем победата в този мач. Опитът е на негова страна, но в същото време аз играя страхотен тенис и вярвам във възможностите си. Изключително много се вълнувам преди мача. Може би не го показвам, но за мен турнирът продължава и трябва да се опитам да бъда максимално концентриран. Щастлив съм да съм на полуфинал - една добра фаза от турнира, но се надявам, че ми предстоят още два мача и този няма да е последният ми."

Новак Джокович: "През последните шест месеца той играе страхотно. Спечели няколко титли, включително и тази на трева в Куинс. Всъщност през тази година той е непобедим на трева, така че е тенисист, с когото всички трябва да се съобразяват. Фактът, че той няма загубен мач на трева през този сезон, както и победата срещу Анди, говорят достатъчно за качеството на играта му. Сигурен съм, че много хора го виждат като един бъдещ шампион от Големия шлем. Може би тук, може би и на някой от следващите турнири. През този сезон той е спечелил титли на всички настилки, което също показва неговите качества и умението му да се адаптира към различните настилки. Също така играта му се подобри много, откакто започна да работи с Роджър Рашийд. Той вече започва да натрупва и повече опит, играейки на голямата сцена, което без съмнение е от полза, когато играеш на турнири като този."
Статистиката
Съперничеството между двамата започва през 2012 г. на Мастърса в Шанхай, където Джокович стигна до успеха с убедителното 6-3 6-2, а през следващия сезон двамата отново се срещнаха на Мастърс турнир, този път в Индиън Уелс, но отново победител излезе сърбинът - 7-6(4) 6-1. Дойде ред на онзи епичен сблъсък на клея в Мадрид, където Гришо записа първата си победа над действащ №1 след драматичното 7-6(6) 6-7(8) 6-3, а няколко седмици по-късно на Ролан Гарос сърбинът за трети път спечели мач от прякото им съперничество след 6-2 6-2 6-3. Сметките показват предимство от 3-1 в преките двубои, а за любителите на символиката тук е моментът да отбележим, че точно такава бе ситуацията и преди мача с Мъри.

Нова телевизия ще бъде единственият национален телевизионен канал, който ще излъчва на живо двубоя от полуфиналите на тенис-турнира Уимбълдън между Григор Димитров и Новак Джокович.