неделя, 20 юли 2014 г.

В Брюксел най-богат от нашите е Бареков, а най-беден Любимец 15

Най-висока заплата от новите ни евродепутати е декларирал лидерът на ББЦ, който е
получавал на месец от ТВ7 над 10 000 евро бруто. Той е прибирал крупна сума - между 5000 евро и 10 000 евро, и от „Балкан Българска Телевизия” ЕАД.

Доскорошният министър на околната среда Искра Михайлова пък е посочила заплатата си от над 1000 евро в изпълнителната власт. Същите пари е декларирал и Томислав Дончев от ГЕРБ за министерското си възнаграждение в кабинета „Борисов” и това като депутат.

Абсолютно никакви средства не е декларирал пък станалият известен като Любимец 15 Момчил Неков, който успя да измести Станишев от първото място в червената листа на евровота.

Той е посочил, че е работил като старши експерт в държавната Комисия за защита на личните данни, но явно заплатата му там е била под 500 евро а такива суми ЕП въобще не изисква да се посочват.

Другата изненада на евровота – Светослав Малинов, който успя да отиде в Брюксел вместо водача на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева, е посочил възнаграждение между 500 евро и 1000 евро, което прибирал до 2012 г. като преподавател в Софийския университет.
Сергей Станишев е получавал над 2000 лв. месечна заплата от касичката на „Позитано” 20 за лидерския пост в БСП.
Точната сума не става ясна, тъй като самата форма на документа изисква деклариране на средства в широки граници. Така соцлидерът е посочил, че е вземал възнаграждение от червената централа между 1000 евро и 5000 евро, но само в периода март, април и май 2013 г.
Той уточнил, че БСП е плащала и пътните, дневните и квартирните, когато е бил по задачи като лидер на партията, но същите разходи са поемани от ПЕС, когато е действал като председател на европейските социалисти.