сряда, 2 юли 2014 г.

Бойко: Управляващите от сега назначиха една съпруга за 2015г.

Приетият дневен ред показва, че на това правителство не може да се вярва. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. „Разбрахме се Министерски съвет да не приема никакви решения. Ясно е, че ще има избори. Ясно е, че няма да управляват те. Ясно е всичко. Виждате – Вигенин 160 души назначава, включително и въпросната госпожа, за която преди време разговаряхме. Една съпруга, която от сега е назначена за 2015 година. Те толкова не могат, толкова ясно им прозират номерцата през години, че не виждам от къде такава наглост и нахалство”, допълни той.
На въпрос, че дневния ред на Министерски съвет е увеличаване на бюджет на министерства, Борисов коментира: „Те могат да прехвърлят и държавата вече. Нямам никакво съмнение, че това са безотговорни хора. Помните, че преди десетина дни ви говорих за ДФЗ, Министерство на земеделието и виждате какво се случва там – банкрут, фалит, катастрофа. Много ги дразнят тези думи, но това е факт”, коментира той.
На въпрос как се е справила държавата с банковата криза, Борисов посочи, че тя още не е свършила. „Има вложители от банки, които чакат да дойде 21 юли. БСП се държат така, сякаш не са довели до всичко това. Седмици наред те създаваха проблеми в банковата система. Понеже разбрах, че г-жа Манолова пак се е упражнявала по мен, нека не забравя, че г-н Станишев ми писа и ме моли да разговарям с Иван Искров в събота да пратя своите експерти там, да бъдем заедно, да преодолеем кризата и аз направих абсолютно всичко. Когато толкова се радвам, че отмина, защото това са парите на хората, вместо да замълчат, те отново ме връщат към тази тема като се опитват от болната глава да прехвърлят на здравата” коментира Борисов.