събота, 19 юли 2014 г.

Съдбите на хората от Боинга!

В падналия над Източна Украйна самолет загинаха 298 души (283-ма пасажери и 15 души от екипажа) - всеки със своята житейска история. Петима се спасиха, по щастливо стечение на обстоятелствата, некачвайки се на злополучния Боинг 777, който се разби със страшна сила край Донецк, вероятно свален от ракета.
Какви са съдбите на тези хора? 

Вижте кратки истории на част от тях, събрани в първите минути след трагедията.

Пророкът Кор Пан сякаш предчувствал трагедията с малайзийския боинг. При качването си на самолета той сподели във Facebook негова снимка отвън с текст: "Ако самолетът изчезне, ето как изглежда".
Кои са част от загиналите пътници?

27-годишната Илейн Тео от Малайзия и приятелят ѝ,
холандецът Емиел Малер
Мъртъв е 49-годишният доайен в журналистиката Глен Томас (понастоящем той бе медиен
експерт в Световната здравна организация). Мъртви са двама футболни запалянковци, Джон Алдър и Лиъм Суини, отправили се към Нова Зеландия, за да подкрепят турнето на любимия си Нюкясъл.
Загиват повече от 100 от топ изследователите на вируса на СПИН.
Сред загиналите е католическа монахиня от Сидни. Сестра Филомена (на снимката по-долу) се е завръщала в обителта си след период на уединение във Франция…
Пръст на съдбата или Божия благословия спасиха живота на няколко семейства, отказали се да летят в последния момент с малайзийския самолет.

Сред тях е семейство от Шотландия, останало след скандал на летището в Амстердам. При покупката на самолетните билети петролният работник Бари Сим изрично подчертал, че желае да пътува с малайзийските авиолинии и да бъде в един самолет със семейството си - съпругата му Изи и тримесечното им момченце. 

На амстердамската аерогара обаче се оказало, че полет MH17 е препълнен и му предложили да пътува отделно.
Пътникът се вбесил - не искал да се разделя със семейството си. Той и се оплакал в агенцията, от която купил билетите. После ги сменил с други за авиокомпания KLM.

Те са се спасили!
Сменили билетите си в последния момент
Късметът отказал и младоженци от Австралия да се качат на падналия самолет, съобщава "Дейли мейл".
Те се връщали от медения си месец и сменили билетите си в последния момент.
Симон Ла Поста и Хуан Джовел решили да се приберат ден по-рано от предвиденото, за да не бъдат прекалено изморени, когато трябва да се върнат на работа.
Малко е сюрреалистично да си мислиш, че ако бяхме тръгнали ден по-късно, сега нямаше да стоя тук, казва Симон.
Сигурно по-късно ще се почувствам късметлийка, но в момента съм като препарирана и съм по-скоро благодарна да съм тук, а не сред загиналите, допълва тя.
Трагедията с МН370 се преплита с трагедията МН17 за една австралийка.
Братът и зълвата на тази жена са били на борда на самолета, който през март изчезна в Индийския океан.
В четвъртък на полета от Амстердам за Малайзия са били внучката ѝ и съпругът ѝ, които са се връщали от 1-месечна ваканция в Европа. Младото семейство дори е опитало да смени полета си, за да избегне дългия престой в Куала Лумпур преди прекачването за Австралия. Нещо обаче ги спира…