петък, 18 юли 2014 г.

Бойко: Mандатоносителят направи така, че държавата да изпадне в колапс

Доживяхме време, когато мандатоносителят направи така, че държавата да изпадне в колапс и
да се нарушат основни парламентарни принципи. Това каза в интервю за предаването на БНТ „Панорама” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Той заяви, че за една година това правителство, подкрепено от неморална коалиция, е нанесло огромни щети на България. „Хората ни наредиха на първо място, а изведнъж някакви, които са втори, трети, се изявяват като управляващи. Защо? Защото се събрали с една единствена цел – да унищожат ГЕРБ. Не унищожиха ГЕРБ, а унищожиха държавата. Ние не правим безпринципни коалиции. Ако сгрешим, излизам, извинявам се. Нормално е човек да сгреши – излизаш, признаваш и вървиш напред“, каза още Борисов.

Той допълни, че Пламен Орешарски и някои от министрите са толкова слаби професионалисти и че много се влияят от това, какво им се казва. "До преди години Орешарски се ползваше с името на експерт. За една година под натиска на БСП, ДПС и „Атака” се държа толкова непрофесионално, че съм сигурен, че се срамува от това", каза още Борисов.

"По време на управлението на ГЕРБ всичко процъфтя - категоричен бе Бойко Борисов. - При мен разцъфтя всичко: и „Тракия”, и „Люлин”, и „Струма”, и „Марица”, и „Хемус". По отношение на банковата ситуацията лидерът на ГЕРБ каза: „От цялата банка за милионите – държава има 120 милиона, общините имат 200. Това нямаше да е проблем държавата да ги загуби на фона на всичкото. Затова предлагам пълна данъчна, прокурорска и комисията за конфискация всичко нередно да се прибере в полза на държавата. И след два – три месеца, когато квесторите преценят дали собствениците ще си изкупят банките и си получат активите и тя ще започне да работи или ако е куха – щя я фалират и тогава с тези имоти и фабрики, предприятия ще се продадат и ще се вземат истинските пари и решаваме проблема абсолютно – перфектна схема”.