неделя, 20 юли 2014 г.

Футболисти се уплашиха от войната, не искат да пътуват за Украйна

Футболисти на украинския шампион Шахтьор (Донецк) отказаха за заминат за Украйна,
където след седмица се подновява първенството на страната.

Френската телевизия „Канал +“ обяви, че шестима играчи на тима са отказали след контролата с Олимпик (Лион) (1:4) да пътуват от Франция за Украйна. Те се страхуват от военната обстановка в Донецк и околностите.

Известни са имената на петима от играчите. Това а южноамериканските легионери на Шахтьор – бразилците Тейшейра, Фред, Дентиньо и Дъглас Коста, както и аржентинецът Ферейра.

Днес след обяд Шахтьор пристигна в Лвов с полет от Франция, обяви официалният сайт на клуба. Не се съобщават имената на играчите, които са пристигнали, за да се разбере дали южноамериканците са били в самолета.

Във вторник в Лвов Шахтьор (Донецк) играе с Динамо (Киев) мач за Суперкупата на Украйна. Другата неделя е двубоят от първия кръг на първенството срещу Металург (Запорожие). За момента няма яснота къде ще се играе този двубой.

Любопитното е, че още един аржентинец отказа да пътува за Украйна заради ситуацията в страната. Това е халфът на Металист (Харков) Себастиан Бланко.

„След случилото се с малайзийския самолет, аз не мисля да се връщам в Украйна. Живеем в необичайно време. Реших да остана в Буенос Айрес. Няма да се върна в Украйна“, заяви Бланко пред в. „Оле.“