сряда, 16 юли 2014 г.

ГЕРБ и БСП за оставката на Искров

Липсва обективна информация за КТБ и засега в програмата на парламента няма заложен закон
за банката. Водят се разговори, проявяват се усилия, за да се гарантират парите на хората и на болници, пари от оръжейния комплекс и т.н. Това каза пред bTV депутатът от БСП Атанас Мерджанов.
Очаква се на заседанието днес МС да изработи и да внесе в НС актуализация на бюджета на здравната каса. БНБ и правителството излъгаха хората, че банкакта ще отвори на 21 юли, каза Цецка Цачева. Иван Искров трябва да понесе личната си отговорност за надзора, Искаме оставка незабавно още днес оставка на Иван Искров и на целия надзорен съвет, допълни тя.

Ако са нужни пакет от закони ще съдействаме на управляващата партия, защото този риск е много голям, там има пари на болници и т.н., но преди това трябва да имаме анализ на това, което се случва в БНБ, каза още Цачева.

Оставката на Искров няма да реши проблемите, заяви Мерджанов, и допълни, че биха подкрепили оставката на Искров и надзора само, ако ГЕРБ гарантира избирането незабавно на нов управител и надзор. Но това било невъзможно.

Защо не давате на хората информацията за КТБ, скара се Цачева на Мерджанов. Двамата се сдъвкаха и за оставката на Искров.

Оставката да я внесе вашия лидер, който назначи Искров, отвърна червеният доклад.