петък, 4 юли 2014 г.

Бойко:Станишев ще става еврокомисар по имиграцията

Лидерът на БСП Сергей Станишев ще стане еврокомисар по въпросите на имиграцията, обяви
лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вчера световните медии обявиха, че ЕК обмисля за пръв път да създаде пост на еврокомисар, който да работи по въпросите за имиграцията.

На въпроса откъде има тази информация, Борисов отговори: "Искате ли да се обзаложим?"

"Те и това ако направят, ще отговорят докрай на всичките ми пророкувания, че една година всичко се търпя, за да стане Станишев еврокомисар", каза Борисов.

По информация на Борисов подготвян за поста е именно Сергей Станишев.

В сряда министър-председателят Пламен Орешарски обяви, че кабинетът ще подаде оставка в края на месеца, защото преди това иска да предложи българската кандидатура за еврокомисар.

Председателят на ГЕРБ предупреди, че парламентът подготвя и кандидатури на бивши членове на Държавна сигурност за дипломатически постове.

По-късно в кулоарите на парламента председателят на "Коалиция за България" Атанас Мерджанов бе помолен да коментира думите на Борисов. Мерджанов припомни, че кандидатурата за български еврокомисар е правомощие не на отделните парламентарни групи, а на българското правителство. Той заяви, че думите на Борисов са брътвежи. Ето какво каза Мерджанов:

Искам да напомня, че изборът на български еврокомисар е правомощие изключително на българското правителство. В нашата парламентарна република вие много добре знаете, че парламентарните групи не предлагат кандидатури за еврокомисари.

Бойко Борисов очевидно е над всички в тази държава - и преди, и сега. Учудва ме това ваше упорство непременно да коментирам едни брътвежи, които не почиват на никаква достоверност, а само на своеобразни слухове и клюки.