вторник, 12 август 2014 г.

Почина Робин Уилямс! Обновена

Акьторът Робин Уилямс почина на 63 години. Най-вероятно става дума за самоубийство, съобщиха от полицията в Калифорния. Съпругата му Сюзън Шнайдър потвърди трагичната новина и разказа за „дълбоката си скръб“.
„Тази сутрин аз изгубих съпруга си и моя най-добър приятел, на свой ред светът един от своите най-обичани артисти и едно от най-красивите човешки същества. Сърцето ми е непоправимо разбито. Надеждата ми е, че когато си спомняме за него, ние няма да говорим за смъртта му, а за безбройните моменти на радост и смях, които той даде на милиони“, каза Шнайдър.

„На 11 август 2014 година, около 11:55 часа центърът за комуникации на окръг Марин получи сигнал от телефон 911, в който бе съобщено, че възрастен мъж е бил намерен в безсъзнание, без да диша в дом в Тибурон, Калифорния. Мъжът е обявен за мъртъв в 12:02 часа. Той е идентифициран като Робин МакЛаурим Уилямс. На място са били изпратени екипи на пожарната и полицията. Персоналът е пристигнал в 12:00 часа“, се казва в изявление на офиса на шерифа в окръг Марин в щата Калифорния.

„В момента е започнато разследване на случая, проучват се начина и обстоятелствата около смъртта. Първоначалната информация, с която до момента са успели да се сдобият следователите, показва, че Уилямс за последно е бил видян жив в своя дом, където той живее заедно със съпругата си, около 22:00 часа на 10 август. Уилямс е бил намерен тази сутрин, малко преди сигнала на телефон 911. Към момента съдебния лекар предполага, че смъртта е настъпила в резултат на асфиксия, но подробно разследване ще бъде проведено преди обнародването на окончателните резултати. Аутопсия е насрочена за 12 август“, се казва още в изявлението.

След трагичната новина и семейството на Уилямс разпространи изявление. „Робин Уилямс почина тази сутрин. В последно време той се бореше с тежка депресия. Това е трагична и внезапна загуба. Семейството моли да не бъде нарушавано правото на личен живот в това трудно за всички време“, се казва в изявлението.

Уилямс има три деца от два брака. Сюзан Шнайдер р третата му съпруга.

Робин Уилямс става известен след участието си в телевизионната поредица „Морк и Минди“ (Mork and Mindy) и с участието си в редица популярни филми през 1980-те. Носител е на Оскар за най-добра мъжка второстепенна роля за филма „Добрият Уил Хънтинг“, както и на 3 Златни глобуса и 3 Грами. Той е на 13-то място в списъка на „100 най-големи комици за всички времена“. През 2009 година е включен в Дисни залата на славата като легенда на Дисни.

Светът скърби за Робин Уилямс
Елън Дедженеръс и Стив Мартин бяха сред първите, които изразиха безкрайната си скръб от кончината на актьора. „Не мога да повярвам, че Робин Уилямс е починал. Той даде толкова много на толкова много хора. Съкрушена съм“, написа Елън в Туитър.

Приятелят на актьора и връстник Стив, който му партнира в пиесата „В очакване на Годо“, сподели: „Много съм шокиран от загубата на Робин Уилямс, страхотен талант, страхотен партньор, искрена душа“. Говорителят на Робин каза пред „МейлОнлайн“: „Робин Уилямс почина тази сутрин. Той се бореше с тежка депресия в последно време. Това е трагична и неочаквана загуба“.

„Тази сутрин, аз изгубих съпруга си и моя най-добър приятел, а светът загуби един от най-обичаните си артисти и едно от най-красивите човешки същества. Аз съм тотално съкрушена“, сподели на свой ред третата му съпруга Сюзън Шнайдър.

Майли Сайръс пък призна, че е избухнала в плач, когато е научила новината. „Не издържах на новината за Робин Уилямс. Никога не съм плакала за някого, когото не съм срещала, но сега не мога да спра“, написа тя. „Не! Робин Уилямс ти беше толкова обичан. Ужасна новина“, написа Миа Фароу.

Шарън Осборн също сподели, че се разкъсва от мъка заради нелепата загуба. „Много съм тъжна и съкрушена от кончината на Робин Уилямс. Мислитем и са с неговото семейство“, написа тя в Туитър. „Един туит не може да опише големината на сърцето на Робин Уилямс, както таланта и душата му. Това е толкова тъжно. Той беше толкова щедър и брилянтен. Караше всички да се чувстват специални и равни около него, въпреки своя гений...“, написа партньорът му във филма „Нощ в Музея“ Бен Стилър

Мара Уилсън, която изигра ролята на дъщерята на Робин във филма „Мисис Даутфайър“, бе сред първите, които почетоха паметта на актора. „Много, много съм тъжна, радвам се, че не научих това чрез Туитър“, написа тя.

Към скърбящите се присъедини и президентът на САЩ Барак Обама. Възхвалявайки огромния талант на комика, Обама подчерта в трогателно изявление влиянието, което Уилямс е оказал върху американската култура през последните 35 години. „Робин Уилямс бе авиатор, лекар, дух от лампа, бавачка, президент, професор, Питър Пан и всичко останало. Но той бе единствен по рода си. Той пристигна в нашия живот като извънземно и в края на краищата докосна всеки аспект от нашия човешки дух“, казва в изявлението в Обама.

„Той ни караше да се смеем. Караше ни да плачем. Той раздаваше неговия неизмерим талант свободно и щедро на онези, които имаха най-много нужда – от нашите войници зад граница, до най-пренебрегнатите на нашите улици. Семейство Обама изказва своите съболезнования на семейството на Робин, приятелите му и на всички останали, които са открили себе си благодарение на Робин Уилямс“, добавя президентът.

Животът на Робин Уилямс както и на мнозина други е изпъстрен с възходи и трудни моменти, но той запазва искрата хумор и достойнство, които го правят толкова човечен и удивителен. Понякога неговите думи звучат като закачливо намигане, като леко иронична усмивка в огледалото.

Когато коментира опасностите от алкохола и наркотиците: "Кокаинът е начин Господ да ви покаже, че печелите твърде много пари". За разликите между жените и мъжете той казва: "Една жена никога няма да направи ядрена бомба. Тя никога няма да направи оръжие което убива. Не. Тя ще направи оръжие, което ще ви накара да се чувствате зле дълго време". За духа: "Дава ви се само малка искрица лудост. Не бива да се губи".

В благодарствената си реч по случай "Оскар"-а, с който е награден, той казва: "Преди всичко искам да благодаря на баща си, там горе. Мъжът, който, когато му казах, че искам да ставам актьор, каза : "Прекрасно. Само научи и някакъв друг занаят, в случай, че нещо се обърка. Заварчи, например". За проблемите си с алкохола, не без чувство за хумор той казва: "Отидох да се подложа на лечение за дезинтоксикация във винен регион, просто за да имам всички опции пред себе си".
Обновена