четвъртък, 14 август 2014 г.

Бойко нямал нищо общо с назначението на Ваньо Танов!

Нямам нищо общо с назначението на Ваньо Танов! Близнашки или Порожанов да го махне,
ако иска! Това изригна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред БНТ по повод назначението за шеф на Агенция „Митници”.
Да не слагат никой, защо ме карат да нося отговорност, това са опорни точки, каза още Борисов.
Според него, служебното правителство е много по-близко до Реформаторския блок, отколкото до ГЕРБ. Пример за това били например министърът на вътрешните работи (Йордан Бакалов), на правосъдието (Христо Иванов), както и други министри. Те действали тясно с Реформаторите през последната година.
Борисов се ядоса, че му налагат на него да понася отговорност за действията на служебния кабинет. Целта била ГЕРБ да трупа предизборно негативи и това била опорна точка на БСП.
Ако има фирми на Делян Пеевски, замесени в "Южен поток", това е конфликт на интереси. Това каза Борисов след коментар на водещата, че бившият енергиен министър Драгомир Стойнев признал, че Пеевски има дружества, свързани с проекта.
Ако обаче това не е вярно, нека съдят Стойнев за клевета и уронване на престижа, призова лидерът на ГЕРБ.
Борисов заяви, че ако няма 121 депутати след изборите, ще върне мандата, а Реформаторите да си правели коалиция с БСП.
Връщам мандата! Изключвам съюз с тях! Да слушат Драгалевския си вожд
С Реформаторите не сме приятели. Но да им кажа, че не водя задкулисни преговори с никого - нито с АБВ, нито с ДПС, "Атака", БСП, ББЦ или други, ядоса се Бойко Борисов.
Той обаче уточни, че пратил есемес на Лютви Местан, когато починала майка му. Преди време сторил същото и когато това станало с майката на Волен Сидеров. Поздравил и Станишев, когато му се родило бебе и това било нормално.