сряда, 6 август 2014 г.

Бойко харесва някои министри, към други е с резерви

Министрите, като се закълнат, да вземат да отидат да помагат на бедстващите от
наводнанията хора. Небето се е смръщило, нищо добро не ни очаква. Това заяви експремиерът Бойко Борисов пред bTV. Имам прекрасни впечатления от проф. Георги Близнашки, работихме по подписката за референдума. С голяма част от министрите съм работил, има големи специалисти, има и хора, към които имам големи резерви - не ги познавам, посочи лидерът на ГЕРБ.
Слушам всеки ден Реформаторите и искам да кажа, че тайни срещи нямам, който иска да дойде в нас, е дошъл, но няма да споделям с кого се виждам и с кого не.  Ако има задкулисие, да се каже кой е говорил задкулисно и по каква тема. И с Радан, Кунева, Москов, Лукарски - с всички съм говорил. Винаги са им казвал, че те са единствения ни партньор, но не съм им се месил за нищо, посочи Борисов.

В една партия проблемното време е преди да се наредят листите. Ние нямаме такива проблеми, защото аз имам думата, тъй като нося цялата отговорност, каза Борисов. Той посочи, че свързването на ГЕРБ с ДПС е опорна точка на БСП. След като бяха прегърнати с Атака и ДПС, за да са началици и да седят по трибуните, сега ни вкарват в тази игра, възмути се Борисов.

Какви прегръдки, какви целувки - БСП и ДПС се целуваха цел ден на Орлов мост - толкова се целуваха, че общ митинг правиха и накрая не пожелаха да подкрепят актуализацията на кабинета "Орешарски", коментира бившият премиер. На въпрос за упреците по повод пиенето на кафе с Лютви Местан в Кърджали, Борисов посочи, че няма нищо по-нормално лидерите да пият кафе.

ДПС са по-умни, имат по-добри експерти. Те са вертикално координирани и са по-дисциплинирана партия. Техният експерт Йордан Цонев знае прекрасно на какво дередже е държавата и че, ако останат заедно с БСП и "Атака" до зимата, ще се сгромолясат, смята Борисов.