понеделник, 4 август 2014 г.

Положението в Мизия!

Виолин Крушовенски, кмет на Мизия
Около 200 души са настанени в базовите лагери в наводнения град Мизия, заяви пред bTV градоначалникът Виолин Крушовенски. Кметът на Мизия каза, че отдавна е апелирал да има значителен контрол върху язовирите в област Враца. "Всички те по естествен път се отливат. Всички те, търсейки своите отточници се вливат в реката", каза Крушовенски.
Ще изчакаме да спадне водата, за да може после да се изпомпа, каза кметът. Той заедно с представители на Гражданска защита ще броят падналите къщи след като отмине наводнението. Всяка пета сграда е паднала. Водата в домовете все още е 1,5 метра, каза Виолин Крушовенски.

Противоречива е информацията за изчезналата жена, каза старши комисар Васил Василев, зам.-директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". На няколко пъти екипи са влизали в къщата, за която се говори, че е останала възрастната жена, но не са открили никого.

"Не се издирват хора, осигурява се транспорт на тези, чиито домове са залети, за да отидат до близките си", каза старши комисарят. Той отрече да има разрушени язовирни стени. През преливниците технически се изпускаше вода. Ако във водоемите има риба, тя може да излезе от преливника, каза Василев. Той заяви, че вчера е имало и проверка на място.