неделя, 10 август 2014 г.

Първа оставка в кабинета

Заради силния обществен отпор срещу нея Красимира Медарова отказа на президента да е
служебен министър на изборите.

След силния отпор на кандидатурата й тя пусна писмо до медиите, в което се обяснява, че няма да влиза в служебния кабинет.
„Публичният отзвук, който наблюдавам през последните два дни ме убеди, че заемането на поста е възможно да донесе негативи на служебното правителство и най-вече да хвърли съмнение върху честността на предстоящите парламентарни избори", пише до медиите юристката.

И обяснява, че с този мотив е написала молба до президента Плевнелиев да бъде спряна процедурата по нейното назначение в служебното правителство.

Близнашки за Медарова
Чувствителни  сме към вълненията на българското общество и ще се съобразим с критиките, които се отправят. Това каза пред журналисти служебният министър-председател проф. Георги Близнашки, на откриването на 43-тия конгрес на Международната транспортна федерация (МТФ) по повод това дали е изненадан от отказа на Красимира Медарова да приеме поста на министър отговарящ за изборите.

„Трябва да си даваме сметка,че всички опитни хора, които разбират от избори все пак вече са били някъде-било в ЦИК или в други форми на участие, добави той.Сама по себе си кандидатурата на Красимира Медарова не е лоша, тя е утвърден специалист и не се справи зле с изборите, но когато задкулисието реши да ти скрои номер, трудно се овладява положението”, каза проф. Близнашки.