неделя, 24 август 2014 г.

Палачът на американския журналист е бивш британски рапър

Бившият британски рапър Абдел-Маджет Абдел Бари 
е убиецът на Фоли, твърди "Сънди таймс".
Палачът на американския журналист Джеймс Фоли (40 г.) е идентифициран, съобщи днес сензационно в. “Сънди таймс”.

Изданието се позовава на правителствени източници в Лондон. Идентичността на главореза е била разкрита от британските тайни служби Ми5 и Ми6.

На 19 т. м. светът бе потресен от разпространено от ислямистите от терористичната организация “Ислямска държава”(ИС) 5-минутно видео. До коленичилия Фоли е изправен мъж с маскирано лице и облечен в черно, в лявата си ръка държи касапски нож. Той произнася на английски с лондонски акцент закана към САЩ за мъст. Фоли, който прекара близо 2 години в плен на ислямистите, е обезглавен пред камера.

Палачът е бившият британски рапър Абдел-Маджет Абдел Бари, известен навремето с псевдонима си Джихади Джон, като Джон идва от името на легендарния Джон Ленън.

23-годишният ислямист е предводител на терористичната клетка “Бийтълс”, включваща млади джихадисти с британски паспорти. Тяхната база е в сирийския град Рака, обявен от ИС за нейна столица. От там “Бийтълс” планират атентати и отвличания.

Веднага след публикацията в “Сънди таймс” Абдел Бари пусна в туитър своя снимка: с гордост държи в лявата си ръка трофей – човешка глава. И преди се появиха съобщения, че той е левичар.
Абдел е едно от 6-те деца на египетско семейство. Той е едва на 2 годинки, когато родителите през 1993 г. се преселват в Лондон и получават политическо убежище.

Преди да поеме за Сирия, Абдел живее с майка си в Западен Лондон в доста добра
обстановка. Бащата често отсъства, заподозрян е в контакти с тартора на “Ал Каида” Осама бен Ладен и то далеч преди атентатите в Ню Йорк на 11 септември 2001 г.

В началото на 2013 г. синът Абдел-Маджет, който нашумява като рапър, обявява, че зарязва всичко в името на аллах. И се присъединява към джихадистите в Сирия.

Макар “Сънди таймс” да твърди, че точно той е палачът на Джеймс Фоли, до този момент официален Лондон не е потвърдил това.

Знайно е обаче, че в неговата банда са още “Ринго” и “Пол”, по имената на бившите бийтълси Ринго Стар и Пол Маккартни.

Наричат ги още “екскурзоводите на ужаса”.

Единият е Абу Абдулах ал Бритъни, около 20-годишен, също британски гражданин. Той е известен и като “ловец на последователи”. В интернет дава съвети как да се стигне до Сирия и Ирак и колко било прекрасно да се биеш в редиците на ИД. И уверява, че всеки, който издържи изпита, получава ценен подарък.
Самият той е избрал маршрут през турския морски курорт Анталия. Абу се смята и за пропагандатора на терористите от ИД – точно той качва в туитър и ютюб пропагандни материали и видео.

Третият в групата се назовава Абу Хусаин ал Бритъни, но истинското му име е Джунаид Хусиан. Той е бивш компютърен хакер от Бирмингам. Според “Сънди таймс” е излежал присъда заради хакерска атака срещу компютъра на бившия британски премиер Тони Блеър. След излизане от затвора е продължил престъпната си дейност – с хакерски атаки е отмъквал огромни суми от банки и ги е внасял във “военната каса” на джихадистите.
Засега властите са обявили пълно информационно затъмнение, твърди друго издание на Острова - “Дейли мейл”. Причината – след идентифицирането на тримата ислямисти с британски паспорти сега се осъществявала втората фаза от следствието – претърсване на жилища и домове с цел изземване на доказателствен материал.