събота, 16 август 2014 г.

Радан Кънев: Бойко Борисов е забележителен артист

"Българските избиратели ще кажат кой ще управлява България. Ние казваме, че никой не знае изборните резултати. Българските граждани искат много голяма промяна, а никой не я предлага. Социолози и политолози не могат да предвидят резултатите от изборите". Това каза пред "Нова телевизия" Радан Кънев от Реформаторския блок.

"Не трябва да се предпоставят резултатите от изборите. Хубаво е да има конкуренция, защото тогава десните винаги печелят. Конкуренцията е основата на дясното мислене. Реформаторският блок предлага промяната и за това ще получи висок резултат на изборите. Бойко Борисов е забележителен артист и е възможно да играе театър. Аз не съм артист и при мен няма никаква игра на пиеси. Властта от много време насам се раздава от едни други хора. Гражданите имат усещането, че всичко се разпределя на една игра на карти. Ние не играем на базата на никакви политически договорки и искаме конкретни промени", заяви Кънев.

"Реформаторският блок има много ясни политически приоритети. Това са дълбоката реформа в съдебната реформа. Свикването на Велико народно събрание. Спиране на партизанщината в политиката. Електронното правителство. Това са все неща, за които говорим от много време. В България се плаща рекет за сергия с пуканки. Тези неща трябва да спрат",  допълни Кънев.

"Не мога да коментирам думите на Борисов. Позицията на ГЕРБ се смени три пъти за последните седмици. Имам едно голямо съгласие с г-н Борисов. Никога български премиер не трябва да ходи да се отчита в Банкя, Драгалевци или където и да е било", каза още говорителят в оставка на Реформаторския блок.