неделя, 3 август 2014 г.

Първа жертва в Мизия!

Намериха първата жертва в Мизия.

"Това е неприятна, тежка новина, но е факт", каза шефът на "Гражданска защита".

Той допълни, че въпреки тежката ситуация, спасителните екипи от полицаи, пожарникари и доброволци продължават да помагат на бедстващите хора.

Още сутринта се предположи, че след оттичането на водата, ще бъдат намерени загинали хора под руините на рухналите през нощта къщи.
Министрите вече са в оставка и не им трябва ПР, за това ги няма при бедствието.

Жена от Мизия: Къщата ни изчезна


Къщата ни е близо до реката и вече не се вижда дори покрива й, според полицаите тя е изчезнала, разрушена. Това каза пред bTV жена, жителка на град Мизия.
Оставиха ни едно листче със съобщение „Имайте готовност за евакуация”, но никой не ни евакуира. Имаше хора ,дошли от различни градове за панаира в Мизия, никой от тях не бе информиран за предстоящото бедствие. А на мен цялата ми покъщнина вече я няма, какво ще правя сега, нарежда през сълзи жената.

Водата вече е в къщите ни, сега карат чували с пясък, защо са ни те сега, казаха и други жители на потъналия град. Според тях, преди години, когато също е имало наводнение, хората са били предупредени с биене на барабани и ефектът е бил наситина много голям, докато сега никой не е взел насериозно предупрежденията на хвърчащи листчета. 


Генерал Златко Златев от Военно- въздушните сили съобщи, че снощи са излетели въртолетите след като е получена заповед от Министерството на отбраната. Спасени са трима души с лебедката на хеликоптера.
Обновена