сряда, 20 август 2014 г.

Известни личности и техните почерци


Говори се, че може да разбереш много за човека по пчерка му. Заради това е измислена и науката графология. С помощта на сложна методика изучава наклонностите в поведението на хората, пристрастия и емоции. Особен интерес за учените представлява почеркът на известните личности. В дневници, писма и поеми, те намират доказателства за своите въпроси. Всичко това позволява да се видят великите хора, като обикновени с всичките им недостатъци.

1. Чарли Чаплин.
Това е малка записка оставена от Чарли Чаплин през 1967г., когато той е бил вече в напреднал възраст. Напорист почерк на мъж преминал през по-голямата част от житейския си път, както би казал “Момичета, аз и така всичко прекрасно знам”


2. Елвис Пресли.

Елвис е бил един от най-противоречивите персонажи в музиката. ”Кралят” купувал на своите приятели къщи и им плащал сватбите. Веднъж той придобива 14 лимузини и подарява една от тях на случаен посетител в автосалона. Може това да се е отразило и на почерка му, който е също така непоследователен, като автора си.












3. Франц Кафка.

Ей, това е почерк! Наистина той е имал не най-красивия стил на писане. Неувереност в себе си, самокритичност и болезнено възприятие на обкръжаващия го свят е документирано в неговия дневник. И все пак на геният всичко е простено.














4. Наполеон Бонапарт.

Наполеон е сменял почерка си по време на целия си живот. С годините почерка му е ставал все по-неразбираем. Над разшифроването на текстовете му, специалистите доста са се препотили.












5. Мерилин Монро.

Това писмо е било написано в момент, когато психологическото състояние на Монро е било все по-лошо. Въпреки това текстът се чете без особени усилия. Вгледайки се, може да забележите прекалено много главни букви. Това показва, че образът на великото Аз на актрисата е заменил представата на Монро, като обикновен човек.







6. Петър Първи.
Това послание е написано в юношеската му възраст. В почерка се виждат всички противоречия и вътрешни конфликти.