петък, 8 август 2014 г.

Шефът на "Пирогов": Най-радостното е заминаването на министър Андреева

В момента изпълнявам функциите си на изпълнителен директор с всичките правомощия, дадени от закона. Това каза д-р Стоян Миланов, директор УМБАЛСМ „Пирогов”, в предаването на Нова телевизия „Тази сутрин”.
„Аз подозирам , че от нейна страна това е отмъщение. „Пирогов” е такава институция, че има много сензори за несправедливости. Това е акт на отмъщение и лично, и към „Пирогов””, каза той. По думите му в протоколното решение за неговото уволнение няма посочени мотиви.
„Единственото радостно в ситуацията е да видим как този позорен министър излиза от министерството”, каза той и добави, че с удоволствие би предложил работа на бившия министър на здравеопазването д-р Таня Андреева.
Д-р Стоян Миланов посочи, че това е целенасочен акт към „Пирогов” още от февруари месец, когато бяха назначени в съвета на директорите в „Пирогов”, пак без предупреждение, две партийни креатури с близки роднински връзки, селски връзки бих казал. Още от първото заседание на съвета на директорите те дойдоха с подготвен протокол. Протокол, воден не в „Пирогов”, а написан някъде, предполагам в една сграда с номер 20”, каза той.
„Преди имаше директна връзка между „Пирогов” и министъра. Такова нещо сега не можеше да се осъществи. През цялото време на нейното министерство аз контактувах с административната част на министерството”, каза още д-р Стоян Миланов.