неделя, 31 август 2014 г.

Бойко пак размаха пръст на Реформаторите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново размаха пръст на реформаторите. Ако  те не искат да
управляват с него, БСП и ДПС отново ще вземат властта, а третият коалиционен партньор ще им е "България без цензура", беше категоричен той.

"С мощността на ГЕРБ, с експертния потенциал на Реформаторите, с помощта на Германия с нейните фондации можем да измъкнем България от блатото. Очевадно е, че това е новият начин на управление", заявил Борисов пред 150 младежи във Варна, по време на Седмия летен университет на младежкия ГЕРБ. Това съобщи пресцентърът на партията му.

Според Борисов единственият логичен партньор на ГЕРБ остава Реформаторския блок.

"Те обаче си избраха позиция, от която да намират само кусури. Аз съм готов да седна и да преговарям с тях на една маса. Нека да седнем и да говорим позитивно. Битката в политиката е да управляваш, а на тях им харесва повече да седят в опозиция и да бъдат ухажвани, обгрижвани и да имат последната дума от висотата на скалата, на която са застанали", заявил Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ подчерта, че звучи налудничаво още преди изборите да заклеймяваш Иван Костов да не може да стане отново финансов министър или премиер, визирайки декларацията на РБ. Според нея бивши премиери или финансови министри не могат да бъдат отново такива в управляваща коалиция с участието на Блока.

Борисов  обяснява тезата си:

„Това си е болшевизъм. Тази декларация някои помислиха, че е насочена срещу мен, но тя е насочена срещу Иван Костов. Само защото от Реформаторския блок искат да покажат, че са скъсали пъпната си връв с Костов. Нека с Реформаторския блок да говорим за политики, за решения, за идеи“, призовава бившият премиер, и се възмущава, че от Реформаторите не се чува и една дума за БСП и ДПС.

„То било дефинитивно. Ами то и за нас е дефинитивно, защото ние с БСП и ДПС никога не сме влизали в коалиция, за разлика от тях. Не са ли БСП и ДПС тези, които им дърпат конците“, посочи Борисов и се похвали с успехите на ГЕРБ:

„Ние сме центристко-дясна партия. Затова имаме толкова избиратели, защото не всичко в политиката е черно и бяло. Има и други цветове. Това, че някой мисли различно, не означава, че ти е враг. Реформаторите казаха, че ГЕРБ нищо не е направила. А кой го направи тогава? ГЕРБ не били направили нищо – а кой направи магистралите, метрото, пречиствателните станции? Помните какво направи червено-синята мъгла в София. Защо те не направиха метрото? Дунав мост 2, АМ Люлин, ж.п. линиите – абсолютно провалени проекти заварихме, а ги приключихме успешно. От къде на къде ще ми казват, че нищо не сме направили? Дайте да видим вие какво направихте - БСП, ДПС, Реформаторите, призова председателят на ГЕРБ.