сряда, 13 август 2014 г.

Радан Кънев: Връщат властта на ГЕРБ

Ще следим отблизо дали Даниел Митов и Велизар Шаламанов ще са достатъчно активни в
периода на служебното правителство, зарече се в студиото на БНТ лидерът на ДСБ Радан Кънев.
"Разтревожен съм от последните назначения на служебния кабинет. С тях се връща властта в ръцете на ГЕРБ и то със старите лица. Тук не става въпрос за един или друга личност, но толкова ли не може да се намери човек за шеф на Агенция "Митници", който да е без досие в ДС", каза Кънев.

"Това е кабинетът на президента Росен Плевнелиев. Не е моя работа да давам оценки. Този кабинет трябва да гарантира честни и свободни избори. Другото е да продължат проевропейската външна политика на България, която правителството на БСП и ДПС се опита да подмени. Предишното управление заложи огромен капан с решението за строеж на "Южен поток". Всички европейски институции изказаха мнение, че това е незаконно", заяви Кънев.

Фокусът на нашата предизборна кампания ще бъде спиране на кражбите и лъжите, допълни Кънев. В момента Реформаторският блок е силна и консолидирана алтернатива на БСП, ДПС и ГЕРБ. Реформаторският блок е единственото, което може да не влиза в договорки. Ние нямаме една фирма, която да влиза в обръч. Само ние нямаме фирма, която да участва в "Южен поток". Другите партии имат армии от политикани, които чакат да бъдат назначени. През септември ще направим един голям, открит и демократичен конгрес. Алтернативите в България са много малко и слаби. БСП и ДПС приемат за даденост една разгромна победа на ГЕРБ на изборите. Те правят това, защото за една година доведоха държавата до крах. Сега ги е страх и не смеят да погледнат хората в очите. Тичат след ГЕРБ и се опитват да им замажат очите, за да могат да си прикрият следите", заяви Радан Кънев.