четвъртък, 7 август 2014 г.

Служебният кабинет е пълен с комунисти, според Антон Тодоров

„Аз съм омерзен от това, което каза служебният премиер Близнашки, че комунизмът е много
красив идеал. Все едно в Германия някой да каже същото за националсоциализма. Това изявление съперничи на думите на Филип Боков, че престъпленията се посрещат с вина и мезета, каза в студиото на „Здравей, България” политологът Антон Тодоров. Според него Близнашки бил краен социалист от края на 90-те години.

„В това правителство много хора имат тежки комунистически зависимости. Нека припомним, че Велизар Шаламанов е бивш член на БКП. Доц. Румяна Коларова, която пое образованието, е от фамилията на Кунка Апостолова, най-младата комунистическа терористка. Защо само комуняги в това правителство? Това е скандално. Но тези хора не са виновни, назначил ги е Росен Плевнелиев”, добави той.

„Този президент назначи за шеф на НРС бивш агент на ДС – генерал Драгомир Димитров. А юридически съветник на президента е Наталия Киселова, която също е активен член на БКП”, категоричен бе Тодоров.

Бившият шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев пък заяви, че демократите могат да бъдат леви и десни. „Близнашки е ляв демократ и това не е лошо”, допълни той.

„Аз с проф. Близнашки имам добри отношения, но не може да се говори така за една идеология, която е довела до убийството на толкова много хора. Възприемам го като ляв демократ и интелектуалец, но нека да не се допускат превратни фрази. Комунизмът е човеконенавистна идеология, както е фашизмът и националсоциализмът”, добави той.


Андреев също така настоя да се извадят протоколите, за да се види кой първи е произнесъл името на Пеевски за шеф на ДАНС и да се види какво става с „Южен поток”. „Защо никой нищо не говори? Ако правителството не направи нищо, за да разтури тази обществена поръчка, значи продължава този курс. Беше ли политизирано МВР по времето на Йовчев и бил ли е фактор там Д. Пеевски, чакам отговор от новия министър”, каза той.


"Кредитните досиета трябва да се отворят, там е заровено кучето. Отварянето им е с облика на фойерверк. Другарят Костов е облечен в тефлон и нищо не лепи по него", коментира още Тодоров.