събота, 2 август 2014 г.

Снимки направени секунди преди смъртта!

1. Обикновен ден в Ома, Ирландия.

15 август 1998г. в град Ома,  в Северна Ирландия е взривен автомобил. Зад терористичния акт застава ИРА, жертвите са 29, а ранените 200 човека. Фотоапаратът с който е била направена тази снимка е намерен в отломките на разрушена сграда. Човекът на снимката стои по средата на тиха улица и се радва на живота. След секунди бомбата избухва.



2. Последните минути на Реджина Кей Уолтърс.


Реджина Кей Уолтърс е 14-годишно момиче от щата Тексас. Тя става жертва на серийния убиец Робърт Роутс и е една от трите доказани жертви. На снимката са запечатани последните моменти от живота й с остригани коси и ужасено лице.











3. Убийството на Рейналдо Дакс.

Рейналдо Дакс е филипински политик убит при въоръжено нападение по време на Новогодишните тържества през 2011г.  Убийството на този човек придоби световна известност, заради снимката на която е запечатано семейството на Дакс. В кадър е попаднал и самият убиец, в момент, когато стреля по политика. Снимката е съвършен абсурд. 35-годишен мъж, в началото на Новата година снима любящото си семейство и едновременно снима и смъртта си.



4. Трагедията при река Бис.

8 юни 2014г., 24-ма студенти от Хайдарабад, Индия умират по време на екскурзия. По време на образователния си курс в щата Химачал-Прадеш, шлюзовете на хидро-електроцентрала Ларджи се отверят без предупреждение и приливната вълна погубва младите хора. Снимката е трябвало да бъде весел спомен от екскурзията, а запечатва последния момент от живота им.






5. Марк Чапман-убиецът на Джон Ленън.

Денят, в който умира Джон Ленън Земята спира и започва да плаче. 8-ми декември 1980г. Марк Дейвид Чапман застрелва Джон Ленън пред входа на The Dakota (сградата в която живее Ленън), в Ню Йорк. Ленън става мишена на лудия Чапмън заради славата си. Снимката е направена около час преди Ленън да бъде убит. На нея се вижда как Марк Чапмън, като тих и скромен фен си чака реда за автограф. Той е и последният, който е успял да се снима с живия Джон Ленън