петък, 26 септември 2014 г.

Паника сред циганите заради рокерите в Розино!

Страх тресе селото, след като стана ясно, че утре в 12 часа стотици рокери ще участват в
мирно протестно шествие. То се провежда заради пребития от роми бизнесмен Георги Рогачев. Ромът Николай Сребрев бил ударен от брата на бизнесмена-Кольо Рогача, а Георги насочил пушка срещу него.

Сребрев се върнал с 50 съмишленици и с колове и лопати смлели собствениците на газстанцията. Големият Рогач още е в кома, вече 13-и ден. От пловдивската болница „Свети Георги” съобщиха, че и днес състоянието му остава тежко и не се подобрява. В понеделник лекарите ще му направят трахеотомия. Инервенцията се прилага, когато пациентът не може да диша самостоятелно. Освен това Рогача ще претърпи и лицено-челюстна операция.

В центъра на Розино не можеш да видиш нито един ром. Всички са панирани. Те вече извозват децата си в други населени места. Молим се на Господ утре на протеста да не пламне искра и да не стане втора война, споделят нашите източници.

Утрешният протест е мирен, подчертавам го. Ще изразим съпричастност към пребития бизнесмен и ще си тръгнем. Няма да бъдат допуснати ексцесии, каза Стоян Халата. Той е председател на мото клуб „Траки” Сопот. Мото-съборът, който започна тази вечер в града на Вазов ще събере около 1500 рокера от цялата страна. Очаква се повечето от тях да се включат в шествието до Розино утре.