събота, 27 септември 2014 г.

Лют скандал с майчиния език на Местан

Страхотен скандал вдигна Лютви Местан по телефона на Нова телевизия. Лидерът на ДПС се оплете в собствените си думи за майчиния език и глобата, която отнесе, като обвини журналистката, че е направила монтаж. Тя категорично отрече: "Кълна се, няма такова нещо!".
"След като направихте абсолютно скандален монтаж на изказването ми в Долни Лозен - там казах, че не е нормално да бъда глобен, ако кажа няколко думи на майчин език, аномалия е за това, че съм глобен, че съм казал няколко думи на майчин език. А не че е ненормално, че всички оратори преди мен са говорилии на български език", избухна Местан.

"Господин Местан, успокойте се. Това не е нормално", отвърна журналистката. Диана Найденова покани Местан да отиде в телевизията, за да изгледа материала. Аз съм глобен от българската държава за това, че съм си позволил да кажа няколко думи на майчин език в предизборната кампания.

1 коментар:

  1. Не само да те глобят, трябва езика да ти отрежат.
    В България живеят българи. Всяко малцинство, независимо от къде е, което иска да живее, работи и яде в България, трябва да говори български език и трябва да уважава и спазва българските закони. Ако някой иска Шериат, да отива в държавите, където това е държавен закон. България не се нуждае от малцинствата. Малцинствата се нуждаят от България и ние не сме длъжни да им предоставим специални привилегии или да редактираме законите си спрямо техните желания, независимо колко силно крещят думата дискриминация.

    ОтговорИзтриване