вторник, 16 септември 2014 г.

Цветан Василев се яви в Белградската полиция! Обновена

Цветан Василев се предаде сам на полицията в Белград. Около 11.00 ч. той се появил,
придружен от своя адвокат, съобщи Б-92. На 12 септември Софийски градски съд отказа да уважи жалбата на Василев срещу задържането му. Към момента има постановление за 72-часов арест, който обаче до момента не беше осъществен, въпреки намесата на Интерпол.
Дни преди това адвокатът на банкера Константин Симеонов заяви публично, че клиентът му не се крие и работи за оздравяването на Корпоративна търговска банка от Сърбия. Юристът поиска от прокуратурата да отмени постановлението за арест на банкера, за да може той спокойно да се завърне в страната. Съдът обаче определи жалбата като недопустима.

Слуховете, че Цветан Василев се намира в Белград, бяха потвърдени в сръбската преса на 10 септември. Медиите съобщиха, че мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка се намира в Сърбия. Банкерът, който е в списъка на Интерпол за издирване, преди десет дни е бил в град Парачин, в Сръбската фабрика за стъкло, чийто собственик е той.

Белградският вестник "Блиц" цитира работници в сръбската фабрика на банкера, които твърдят, че са били изненадани, когато Цветан Василев, или Газдата, както го наричат неговите подчинени, се появил в фабриката, след като са чули, че още през юни той е избягал от България в Австрия.

Тогава сръбските медии напомниха, че Сърбия е длъжна да арестува банкера, след като България е поискала съдействието на Интерпол за това.

BG адвокатът на Цветан Василев не е информиран, че клиентът му се е предал


Българският защитник на обявения за издирване от Интерпол банкер Цветан Василев е в София и не е информиран, че клиентът му се е предал на сръбските власти. Това заяви самият адвокат Константин Симеонов пред bTV.

Той обясни, че не е пътувал до Сърбия, но не изключи възможността Василев да се е предал със сръбски адвокат.

Преди минути сръбски медии обявиха, че Цветан Василев се е предал на властите в Белград. Според тях мажоритарният собственик на КТБ се е явил в един от следствените отдели в сръбската столица в компанията на адвокат.


От КТБ обаче също коментираха, че нямат информация бишвият мажоритарен собственик на банката да се е предавал.
Обновена