събота, 20 септември 2014 г.

Радан Кънев: Сотир Цацаров e „част от проблема“ в случая с КТБ

Председателят на ДСБ и един от лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев нарече
главния прокурор Сотир Цацаров „част от проблема“ в случая с КТБ. Той бил превърнал държавното обвинение в пресцентър, който хвърля медийни бомби.

„Когато искаш да хвърлиш медийна бомба – другите си наемат черни пиар агенции, в България си наемаш Главна прокуратура“, каза Кънев.

В студиото на бТВ водачът на варненската листа на Реформаторския блок отново призова Спезиализираната прокуратура да поеме случая с КТБ.

„Специализираната прокуратурата е призвана да се занимава с организираната престъпност. Ако Сотир Цацаров твърди, че КТБ не е организирана престъпност, ако той не вижда мафията в случая с КТБ, това означава, че той или е набъркан, или не е на мястото си“.

Радан Кънев припомни как Висшият съдебен съвет е бил избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС, „за да може да избере Стоир Цацаров - фаворит на Борисов, Доган и Делян Пеевски“.

Според него кръгове зад ДПС и ГЕРБ управляват българското правосъдие – „язвата на българското общество“.

„Не може Сотир Цацаров да разследва процеси, на които той е продукт“.

Специализираната прокуратура сега била „затворена, запушена и не работи“. Радан Кънев призова за операция „Чисти ръце“ за „истинско прогонване на цялата схема, която стои зад КТБ и избирането на ВСС“.

Предложенето на Реформаторския блок е кратко управление, което да подготви избирането на Велико народно събрание и промяна в конституцията, която да реши проблема с безконтролността на главния прокурор. Даде пример с последните трима – Филчев, Велчев и Цацаров.

„Двама използват властта си за политически рекет, Борис Велчев поне си запази името, но запази и престъпността“.