петък, 24 октомври 2014 г.

Подаряват 56 парцела на циганите в Стара Загора

Общо 56 парцела ще бъдат предоставени на бедни семейства в ромския кв. "Лозенец" в Стара Загора, където през лятото бяха съборени 54 незаконни къщи.

Предложението на кмета за предоставяне на отстъпено право на строеж в северната част на квартала ще бъде разгледано на заседанието на общинските съветници идната седмица", съобщи председателят на местния парламент на старозагорци Емил Христов.

Парцелите били средно около 100 кв. м и разрешението щяло да бъде за ниско строителство - до 7 м височина.
Градските старейшини ще утвърдят и редица изисквания към мераклиите да се възползват от правото на парцели в ромския квартал. Те трябва да имат постоянен старозагорски адрес и да са живели в града минимум 5 години. Да нямат друго жилище или други недвижими имоти в страната или да се прехвърляла такива имоти на роднини и близки и да попадат в социалната група на лицата с недостатъчна жилищна площ са други изисквания към бъдещите новодомци в ромския квартал.

До този момент само две жени от незаконните къщи, които бяха съборени през лятото, са проявили интерес към придобиване на парцели за жилища, съобщи още Христов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар