сряда, 1 октомври 2014 г.

Яйца летят по скъпия ток

Активисти на партия "Атака" замеряха с яйца сградата на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) в центъра на столицата, докато енергийният регулатор провежда второто си заседание за увеличение на цената на тока за всички потребители.

И след снощното си съвещание ДКЕВР не излезе с окончателно решение за размера на увеличението, макар че новите цени трябваше да влязат в сила от днес, 1 октомври.

Протестиращите от "Атака" влязоха в пререкания с полицаите, охраняващи сградата на бул. "Дондуков", и се опитваха да влязат вътре. По време на демонстрацията лидерът на партията Волен Сидеров държа реч, качен върху автомобил.

Малко след 12 ч към сградата на регулатора потеглиха и няколко десетки протестиращи от други две националистически формации - НФСБ и ВМРО, като междувременно атакистите се оттеглиха. Хората на ВМРО и НФСБ също протестират срещу увеличението на тока. Засега въпреки проявите движението в района на бул. „Цар Освободител” и бул. „Дондуков” не е спряно, но на моменти се образува задръстване заради излезли на платното демонстранти.

По-рано днес в сутрешния блок нa bTV министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов коментира, че се очаква повишението в цената да е 9,8%.