понеделник, 20 октомври 2014 г.

Бойко: Безпринципно правителство е по-лошо от кабинет на всяка цена

Това, което си мислят повечето хора е, че изборите са неизбежни. По-лошо от правителство на всяка цена е безпринципно правителство. Такива партии като БСП, СДС и НДСВ заминаха в историята поради погазване на определени правила. Партиите трябва да намерим решение и тук се сбиват принципите. Това каза след голямото съвещание на ГЕРБ лидерът Бойко Борисов.


ГЕРБ влиза във втори кръг консултации с парламентарно представени партии. Това ще са БСП, Реформаторският блок, Патриотичният фронт и АБВ, стана ясно от брифинга на Борисов.

Бойко Борисов обясни, защо коалицията между ГЕРБ и БСП е невъзможна. "Разликата им с ДПС е само един депутат, паднаха много. Ако имаха 60 човека в Народното събрание, нямаше да имаме друг вариант, но хората решиха друго на предсрочните избори", заяви лидерът на ГЕРБ след вътрешнопартийната сбирка.

"С тях общо имаме 123 депутати, като извадим Кирчо Добрев и Георги Кадиев стават 121. Това е нестабилно мнозинство", пресметна Борисов. Той неслучайно извади от сметките двамата бунтари в ляво, които са непридвидими.

Няма коментари:

Публикуване на коментар