четвъртък, 23 октомври 2014 г.

Алооооооооо, Цацаров!

Припомням, че само преди 4 дни по Би Ти Ви в предаването "120 минути" гл. прокурор се направи на независим и смел и каза буквално, цитирам: "Може би не сме действали елегантно, но действахме ефективно - с претърсвания, разпити, изземвания на документи.  За да не оставим убеждението, че някой е действал в интерес на някого, а друг крие нещо - нека това, което пише в доклада, бъде представено публично. Тогава ще стане ясно дали сме действали ефективно. Съветвам Иван Искров да не крие доклада."

Пак припомням, че вчера Иван Искров в съобщение до медиите заяви, че е изпратил доклада в прокуратурата. 

Днес очаквах, че „големият и независим“ прокурор ще застане в заграденият периметър пред асансьора във Висшия съдебен съвет, вече традиционно място за брифинг на главния прокурор Сотир Цацаров, но уви...

Само преди час и нещо ето какво дойде от главна прокуратура: “ Няма как по свое усмотрение главният прокурор да огласи имената на облагодетелстваните лица и фирми. В пресцентъра нямат информация списъкът да е получен от главния прокурор, но дори и това да е така, той попада в графата „банкова тайна“.
Единственият орган, който е редно да знае тази информация, е съдът. И прокуратурата е длъжна да я предостави единствено и само на съда в рамките на образувано досъдебно производство. Това е единственият компетентен орган, който трябва да я знае."

Алоооооооо, г-син Цацаров я проврете дали по искане на прокуратурата не може съда да свали банковата тайна?!

Съвсем за абдали ни взеха тези от „независимата" съдебна система...