събота, 25 октомври 2014 г.

ГЕРБ и БСП си чукнаха среща за утре сутрин

ГЕРБ и БСП ще се срещнат в неделя сутрин в Народното събрание на втори преговори за
бъдещото правителство. Срещата на лидерско ниво ще се проведе на неутрална територия, каквото условие поставиха от БСП по-рано. Представителите на двете формации ще разговарят в 9 часа сутринта, а по-късно на „Позитано“ 20 социалистите ще имат Национален съвет на партията.

ГЕРБ вече проведе втори тур на преговори за формиране на стабилно мнозинство и бъдещ кабинет с представители на Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ. Срещите се проведоха в централната на партията в НДК, като първи отидоха лидерите на партиите от Реформаторския блок.

„Утре етапно ще запозная Националния съвет с оценката на политическата ситуация, нейното развитие. Утре ще изпълним по Устав процедурите, свързани с излъчване на наши представители в НС, зам.-председател. Ще запозная Националния съвет със сформирането на парламентарната група и нейното ръководство, за да влезем подредени в НС. Няма някаква драма в дневния ред на заседание. Това е едно делово работно заседание“, каза по-рано рпед БНР лидерът на БСП Михаил Миков.