петък, 24 октомври 2014 г.

Материалът съдържа продуктово позициониране

Парламентарно представените партии вече си разпределиха стаите, които ще ползват в
кулоарите на парламента. Но... това не мина без скандали!

БСП и ДПС запазват стаите си от предишния мандат, които са в десния кулоар, близо до централния вход на парламента, който е от юг. ГЕРБ също запазва част от старите си владения.

В същия кулоар, но в близост до служебния северен вход на парламента, е взривоопасната комбинация между "Атака", Патриотичния фронт и "България без цензура". Хората на Волен Сидеров ще са в стая номер 13, тези на врага му Валери Симеонов от НФСБ, част от Фронта, в номер 12, а депутатите от коалицията на Николай Бареков, който бе напуснат от другия основен партньор във Фронта - ВМРО - в номер 11.

Съседството между Волен Сидеров и Валери Симеонов е породило напрежение при разпределянето на офисите, но в крайна сметка засега то остава такова.

Скандалът се развихрил първоначално, заради това, че на "Атака" било предложено по-малко помещение с номер 10. Сидеров веднага реагирал, че "някой се опитва да набута групата на "Атака" в някакво преддверие, но това няма да стане". В крайна сметка партията получи пак малка стая, но друга.

Любопитна подробност е, че в една от спорните стаи по времето на управлението на ОДС се подвизваше ДПС, което тогава бе част от Обеднението за национално спасение (ОНС).

Към днешна дата Движението ще се раздели и с друго свое владение - кабинетът на лидера Лютви Местан. Той го ползваше в 42-рото НС. Там ще бъдат настанени депутатите от Реформаторския блок.

ГЕРБ запазва две от трите стаи, които имаше досега, до кабинета на Местан. Те са разположени в левия кулоар и са в близост до служебния вход.

В третата им стая, добила печална известност като стая номер 20, обаче сега ще се настани АБВ.

Тази стая бе обект на сериозен спор в края на мандата на миналия парламент. Тогава шефът на НС Михаил Миков реши, че трябва да я даде на независимите депутати и я запечата. Бойко Борисов обаче бе особено недоволен от факта, че вътре е останала кафеварката му и направи липсата й медийно събитие.