вторник, 7 октомври 2014 г.

"Джокондата" нападна Реформаторите

Реформаторите ни предлагат кабинет „Орешарски” 2. Неизвестно кой ще е премиер, неизвестно кой ще го посочи. Премиер, който ще тича между две централи, за да движи кабинета. Такива са нещата, които искат РБ, а срещу това протестира българският народ. Това обяви пред bTV Лиляна Павлова от ГЕРБ.
„Най-нормалното е да има управление център-дясно. С реформаторите имаме сходство и това е най-естествената коалиция. Какво ни се предлага обаче? Те искат непрозрачно управление или втора част на правителството на Орешарски. Все пак трябва да кажа, че това позицията на част от партиите в Реформаторския блок. Не е общото мнение. Има време до другата седмица, за да видим дали ще имат ясна позиция”, обясни Павлова.

„Всичко е въпрос на преговори и очаквам, че партиите ще проявят разум и ще поставим националните приоритети, за да стабилизираме държавата. Държавата се нуждае стабилно управление, за да се върне доверието в политиката и да има икономическа стабилност. Трябва да се отблокират еврофондовете, за да се върнат инвеститорите у нас. Всичко това е възможно, ако имаме правителство с ясно управление. При ГЕРБ нещата са ясни. Имаме точно разписана програма и цели. Най-нормално е Бойко Борисов да е премиер”, каза още Лиляна Павлова