вторник, 21 октомври 2014 г.

Първо видео от разбития самолет на директора на "Тотал"

Руската Следствена служба разпространи първи видео кадри от мястото на катастрофата, в която малко преди полунощ на московското летище "Внуково-3" загина ръководителят на френския петролен гигант "Тотал".

На кадрите се вижда, че служебният Falcon-50 се е обърнал с колесниците нагоре и централната му част е силно обгорена.

По предварителни данни машината се е блъснала при излитане в снегорин и е избухнала в пламъци.

Намиращият се на борда Кристоф де Маржери, както и командирът, вторият пилот и стюардесата не са имали никакъв шанс да оцелеят.

Другите жертви са 45-годишният капитан Пикан Ян Жак Жозеф, 28-годишният му колега Расие Максим Жан-Мари и стюардесата Руслана Салюк.
Водачът на снегорина, в който през нощта в Москва се блъсна и разби френски частен самолет, е бил пиян. Това съобщи Следствената служба на Русия по повод катастрофата, в която загинаха тримата членове на екипажа и ръководителят на френския петролен гигант "Тотал" Кристоф де Маржери.

Другата водеща версия на следствието е грешка на авиодиспечерите на "Внуково-3". Проверяват се още качеството на зареденото гориво, вероятността от грешка на пилотите и ефектът от метеорологичните условия.


"Към момента сме установили, че водачът на снегорина е бил в състояние на алкохолно опиянение. Освен това е възможно да бъдат отстранени от длъжност редица служители на летището за периода на разследването", каза говорителят на следствието Владимир Маркин.

ВИДЕО