неделя, 26 октомври 2014 г.

Мирно орящи съветски трактори

Според информация на "Ройтерс" за изпепелените останки на десетина танка и
бронетранспортьори в полето край Хорбатенко, Източна Украйна са единственото, останало след сражението между проруските сепаратисти и правителствените войски край селото на югоизток от Донецк, провело се дни преди сключването на примирието между двете страни.

Сред останките репортери на "Ройтерс" откриват овъглените скелети на два руски танка на руската армия, което подкрепя тезата на Киев, че в Източна Украйна се бие руска войска.

Москва отрича да се е месила пряко в конфликта или да е изпращала оръжия. "Ройтерс" обаче показа снимките на двата танка на независими военни експерти, според които този модел се използва единствено от руската армия.

Поне единият от танковете е T-72BM – съвременна модификация на популярния съветски танк Т-72. Няма публикувани данни тази модификация на танка някога да е била изнасяна за други държави.

Точно като в оня виц: Съобщение на ИТАР-ТАСС: "Днес в 15:00ч. вражески самолет нападнал мирно орящи съветски трактори. Тракторите отвърнали на огъня и свалили нашественика".