петък, 10 октомври 2014 г.

Ако сте пили Red Bull през последните 12 години в САЩ и нямате крила ще получите компенсации

Ако сте пили Red Bull през последните 12 години в САЩ и автоматично не сте получили крила, значи имате право на малка част от тлъсто съдебно споразумение, което компанията се съгласи да изплати заради подвеждаща реклама. Red Bull GmbH се съгласи да изплати 13 милиона долара компенсации, защото известния й девиз „Red Bull дава крила“ не отговаря на истината. В САЩ потребител на Red Bull заведе дело през 2013 срещу компанията за фалшиви рекламни твърдения. Сега двете страни се споразумяха за изплащане на 13 милиона долара, съобщава „bevnet„. От 2002 г. насам човекът редовно консумирал енергийната напитка, но не могъл да открие някакъв ефект сам по себе си. Red Bull рекламира, че „дава крила„. Действието на мъжа бързо намира поддръжници. Спорът заплашил да се превърне в колективен иск. През юли австрийската компания се огъна и се съгласи с разочарованите клиенти.

Сега Red Bull осигурява 13 милиона долара. Всеки, който между януари 2002 г. и 3 окт. 2014 е закупил най-малко едно питие на Red Bull в Съединените щати, ще получи или 10 $ от компанията или продукти на Red Bull на стойността от $ 15.

До май следващата година, съдът ще събира постъпилите искания и след това ще se вземе решение за отпускане на средства за покриването им, които обаче не трябва да надвишават максималния размер от 13 милиона щатски долара. При това положение, ако 13 милиона американски граждани направят иск, всеки ще получи само един долар.