четвъртък, 13 ноември 2014 г.

Експертът по тефтерчетата се оказа щатен служител на 6-то

Стефан Бенчев - криминалистът, който ни разказа приказката за случайно изгубените два бележника на Филип Златанов се оказа щатен сътрудник на 6то у-ние на Държавна сигурност. Политическият отдел „За борба с идеологическите диверсии и противодържавните прояви.“

Припомням приключенският му разказ:

По думите му, маршрутът към следствието му не бил познат(работи 35г. като експерт б.а) и за момент дори объркал пътя. Щом усетил, че се движи в грешна посока, направил обратен завой, когато автомобилът зад него му сигнализирал с фарове, че има проблем с гумата.

В този момент Бенчев спрял, излязъл от автомобила си и поради липса на резервна гума се отдалечил, за да потърси помощ. През това време колата му е била заключена, твърди той.

Бенчев не уточнява къде точно се е случил инцидента, но от обяснението му става ясно, че е открил "гумаджия" наблизо, който обяснил, че не може да помогне веднага на авариралия шофьор.

Бившият полицай твърди, че връщайки се към колата си, се отклонил встрани "до едни храсталаци по малка нужда".
"Сега се сетих, че съм оставил от три до четири минути колата без надзор", заявява Стефан Бенчев пред телевизията.

Той смята, че кражбата е станала именно в този интервал от време, но не отговаря дали е видял съмнителни лица около местопроизшествието.

Бенчев обяснява решението си да не сигнализира незабавно в районното полицейско управление на МВР с аргумента, че "нямал превоз дотам".

Това беше разказа, лека нощ деца...