петък, 14 ноември 2014 г.

Равносметката: 62 от 240 депутати обещаха да дарят заплатите си за месец октомври

Едва 62 от 240 депутати обещаха да дарят заплатите си за месец октомври за благотворителна кауза. Такава е равносметката в последния ден от кампанията в социалната мрежа Facebook - „Накaрай депутат да спаси детски живот”. Идеята е на младата Бетина Терзиева, която написа отворено писмо до всички народни представители в 43-тото Народно събрание и се обърна към тях с призив да се откажат от първото си месечно възнаграждение.

Депутатите получиха заплати за месец октомври, въпреки че чак в края на месеца беше открито Народното събрание и те не заработиха държавните пари. Целта е парите, които се дарят, да отидат за лечението на малкия Слави Едрев от Бургас, който е с диагнози „Детска церебрална парализа” и „Епилепсия” по рождение.

105 000 евро са необходими за лечението на малкия Слави Едрев от Бургас. Историята на това дете провокира едно младо момиче да започне кампанията в социалната мрежа Facebook - „Накaрай депутат да спаси детски живот”.

Незаработите пари за месец октомври, които нашите народни представители получиха, са в размер на 2590 лв. До този момент едва 62 народни представители  решиха да се откажат от заплатите си в името на благородната кауза.

„Към момента инициативата „Накaрай депутат да спаси детски живот” има подкрепата на над 24 000 българи. Призивът е те да се откажат от първата си заплата, за която не са работили”, разказа организаторът на кампанията Бетина Терзиева.