петък, 14 ноември 2014 г.

Кубрат Пулев спи в хотел " Кубрат" в Германия

Германската информационна агенция ДПА подготви обширен материал за българския боксьор Кубрат Пулев, който в събота (15 ноември) в Хамбург ще се изправи срещу Владимир Кличко за титлите на украинеца в свръхтежката категория на професионалния бокс.

Очакваният с огромен интерес двубой ще бъде предаван директно по „Нова телевизия“. Студиото започва в 23:00 часа. 38-годишният Кличко залага всичките си шампионски пояси - на Международната боксова федерация (IBF), на Световната боксова организация (WBO), на Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова организация (IBO), както и този на списание "Ринг".

В репортажа си за Кобрата германската агенция акцентира, че парите и луксозните удобства не са от значение за българския боксьор. Посочени са примери в подкрепа на това. Особено впечатляващо е, че когато е в Берлин Пулев спи в хотел „Кубрат“ на българина Кубрат Панев. Заради известния си посетител хотелиерът се е запалил по бокса и е станал приятел с Пулев. За предстоящия мач с Владимир Кличко на фасадата на хотел „Кубрат“, който е от категория три звезди, има поставен плакат на Кобрата.

Подготовката си в германската столица българският боксьор провежда в бившата спортна зала на училище, където се помещава клубът „Бокс срещу насилието“. „Тук има всичко необходимо и е достатъчно широко“, твърди Кубрат Пулев.

„Не ми трябват милиони! Какво да ги правя? Парите не ме правят щастлив. За мен спортът е основна част от живота, една мечта, една любов, а не бизнес“, споделя боксьорът пред ДПА. Агенцията припомня, че Пулев ще получи 1,4 милиона евро за мача, а Кличко ще вземе 5,7 милиона.

„Кубрат Пулев не се интересува колко ще спечели. Той е честен човек. Директен е, винаги казва каквото мисли“, твърди Кале Зауерланд, който е промоутър на българина.