събота, 15 ноември 2014 г.

Успех, Кобра!

Днес Кобрата ще се качи на ринга в зала "О2 Уърлд"срещу Владимир Кличко малко преди
полунощ. Нова телевизия ще излъчва директно.

 15 000 фенове на бокса в Хамбург ще видят поредната защита на титлата, която ще направи Владимир Кличко. Той спечели два от поясите през април 2006-а, след като победи Крис Бърд. 

Две години по-късно прибави към короните на Международната боксова организация и Международната боксова федерация трета - тази на Световната боксова организация. Надви Султан Ибрахимов и се прицели към следващата цел. След успех над англичанина Дейвид Хей за титлата на Световната боксова асоциация през 2011-а Кличко вече имаше цели четири пояса. Липсваше само този на Световния боксов съвет, който беше притежание на брат му Витали.

Доминацията на Владимир Кличко продължи. Той правеше защита след защита, но внимателно подбираше голяма част от противниците. Направи изключение в мача срещу Александър Поветкин, но в него украинецът получи рекорден хонорар от $17 млн. Според сравненията на специалистите Кобрата и световният шампион имат много близки качества. 

Двамата са технични, бързи, използват отлично левия прав. Минали са през тежкото сито на аматьорския бокс и са представители на източно-европейската боксова школа. 12 рунда и двама решени на всичко боксьори. Кличко има да губи много. Свикнал е да печели милиони от своите мачове и да бъде със статута на световен шампион. От другата страна Кубрат се добра до мечтания мач.

Успех, Кобра, ние сме с теб!