вторник, 18 ноември 2014 г.

Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си към правителството

Възможно е Патриотичният фронт да оттегли подкрепата си към правителството заради
назначеният за зам.-министър на отбраната Орхан Исмаилов. Това каза пред БНТ лидерът НФСБ Валери Симеонов. Орхан Исмаилов е бивш кадър на ДПС, но премина в партията на Корман Исмаилов - Народна партия Свобода и достойнство, която е част от Реформаторския блок.
Според Валери Симеонов разговор с партньорите от ВМРО по този въпрос не е воден. Патриотите не са взели решение какъв срок поставят за оттеглянето на Орхан Исмаилов, но според тях назначението е скандално. "Национално предателство е турски агент да заема поста на зам.-министър на отбраната. Това е гавра с българския народ", заяви Симеонов.

Исмаилов беше назначен на поста на 11 ноември. С него в Министерството на отбраната беше назначена и Десислава Йосифова.

"Назначаването на Орхан Исмаилов от партията на Корман Исмаилов за зам.-министър на отбраната е удар срещу ДПС, защото през годините тя си изработи ореола на единствената партия, чрез която българските турци могат да достигнат до високите държавни постове. Това е опит за отклоняване на кадри от ДПС - политическа игра, която не се разбира от ниското ниво. Създава се обаче напрежение в коалицията. След като не го искат, да не го предизвикват", призоваха в студиото на TV7 социологът Кольо Колев и математикът проф. Михаил Константинов.

"Дърпат опашката на тигъра. Ако са им останали поне малко здрав разум и инстинкт за самосъхранение, ще спрат", отбелязаха те и добавиха, че коалицията ще е трудна именно заради липсата на култура за съгласуване на интересите и туширане на напрежението.