неделя, 23 ноември 2014 г.

„Ислямска държава“ с видео на малки деца-бойци!

Ново пропагандистко видео на ислямистката групировка „Ислямска държава“ се появи в
социалните мрежи. На него се виждат индокринирането и обучението на десетки малки деца за бойци. Предполага се, че клипът е заснет в Казахстан.
Със заглавието „Надпревара към доброто“, видеото бе разпространено чрез основния медиен клон на групировката „Медиен център Ал Хаят“. Диалозите на клипа се водят на казахстански и арабски. Кадрите са съпровождани и от субтитри на три езика, включително и на английски език.

Видеото с високо качество започва със забавени кадри на две редици въоръжени бойци от Казахстан, които се намират в пустинята. Между двете редици има самотен боец, с шапка с козирка, яхнал бял кон и носещ знамето на „Ислямска държава“.

Всичките бойци са в сиви камуфлажни униформи, с изключение на лидера на групата, който е в черно. Във видеото се казва: „Вижте някои от нашите най-нови братя от Казахстан. Те реагират на кръстоноската агресия и бързат да се подготвят, както себе си така и техните деца, знаейки, че те в края на краищата ще отговарят пред Аллах“. „Тези братя наскоро са направили хиджра и сега са в нашите тренировъчни лагери. Те се подготвят да се бият с неверниците и политеистите, които разпространяват разврат, и за да се бият срещу грешниците в техните им различни форми“, казва ислямист на видеото.

Във видеото също се казва че „веднага щом бъдат готови, те ще се присъединят към армията на „Ислямска държава“. След това на кадрите се появяват децата, които скандират Аллах е велик.
ВИДЕО