неделя, 30 ноември 2014 г.

Велизар Енчев напуска ПГ на Патриотичния фронт

Велизар Енчев напуска ПГ на Патриотичния фронт /ПФ/ поради тоталната подмяна и
политическата измама, която се извършва от ръководството на коалицията. Велизар Енчев категорично се разграничава и от ксенофобските прояви.

"По време на предизборните кампании в последните 18 месеца представителите на НФСБ в нито един момент не заявиха на своите избиратели, че в Народното събрание ще се коалират с ГЕРБ и Реформаторския блок, чиито идеологически платформи нямат нищо общо с идеите и програмата на Националния фронт за спасение на България", заявява Енчев, добавяйки, че по този начин коалицията е излъгала 240 000 български граждани, които са повярвали, че нейните идеи нямат нищо общо с тези на олигархията. За него тези действия са равносилни на "политическа измама" от страна на Патриотичния фронт.

Според него особено тревожно е фиксирането върху етническата принадлежност на опоненти на НФСБ /част от коалицията ПФ/, което хвърля сянка върху демократичния облик на партията и дава основание за обвинения в ксенофобия.
Велизар Енчев беше единственият депутат от ПГ на Патриотичния фронт, който гласува срещу избирането на Бойко Борисов за министър-председател и неговото правителство, както и срещу избирането на Цецка Цачева за председател на Народното събрание.

"В продължение на години НФСБ остро се противопоставяше на икономическата, финансовата, социалната, вътрешната и външната политика на тези две десни формации – ГЕРБ и РБ, носещи голяма отговорност като управляващи в предишни периоди за днешното тежко състояние на държавата", започва писмото си до председателя на НС, с което той уведомява, че напуска ПГ на Патриотичния фронт.

"Парламентарната подкрепа на Патриотичния фронт за кабинета на ГЕРБ и Реформаторския блок е недопустима подмяна на вота на нашите избиратели. Тези избиратели дадоха гласа си за НФСБ, а не за правителство на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски и Корман Исмаилов. Те гласуваха за партията на патриотизма и социалната справедливост, а не за партии, които проведоха грабителска приватизация и корупционно концесиониране, които унищожиха селското стопанство, здравеопазването и социалната система и докараха пенсионерите до просешка тояга", категоричен е Енчев.