събота, 29 ноември 2014 г.

ДСБ решава за конгреса на Реформаторите! На живо

Национално събрание на Демократи за силна България започна. 750 делегати  участват във форума.
Очаква се събранието да се превърне в отправна точка за бъдещия формат на Реформаторския блок. От ДСБ настояват формацията да има единен лидер и ръководство, което да бъде излъчено на конгрес през януари 2015 година. Твърдо против са от Движение България на гражданите, чийто председател Меглена Кунева днес ще очаква с трепет решенията на тъмносините. Наскоро напрежението между двете коалиционно свързани партии стигна дотам, че лидерската воля забрани на техни преставители да сядат на една маса преди да бъде решен въпросът за общия водач.

Бомбата в дясното политическо пространство вече цъка в обратна посока, а до експлозията остава все по-малко време. Това стана ясно от изказването на председателя на ДСБ Радан Кънев на националното събрание на партията днес.

"Реформаторският блок в този си вид е изчерпан", каза Кънев. След това той обяви, че пред формацията има два пътя - структурите да се обединят под шапката на общ лидер и ръководство или най-радикалната възможност - да се създаде нова партия.

ТУК МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ НА ЖИВО СЪБРАНИЕТО:http://www.ustream.tv/channel/conferenciadsb

Обновено!