четвъртък, 20 ноември 2014 г.

Човек от ПИБ ще разпродава КТБ

Радослав Миленков беше скоростно избран за шеф на Фонда за гарантиране на влоговете. Той е с опит в новата банка на властта.
Казусът с КТБ придобива вече зловонна воня с мафиотско измерение. Правителствената информационна служба съобщи за промяна във Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

На мястото на досегашния председател на Управителния съвет на Фонда Росен Николов застава Радослав Миленков. Миленков е кадър на Първа инвестиционна банка, в която Делян Пеевски прехвърли голяма част от кредитите си. В кариерата си Миленков е заемал различни водещи позиции в ПИБ, включително и член на Управителния съвет.

Връзката на Пеевски с ПИБ вече личи и самолет. Банката пък се радва на държавна подкрепа, като при правителството на Орешарски получи държaвна помощ от 1.2 млрд. лв., които трябва да върне до края на ноември. По всичко личи обаче, че ПИБ няма необходимите средства за да върне държавната помощ. Затова и в редакцията на държавния бюджет за 2014 г. има 900 млн. лв., които ще бъдат поети от държавата.

 Заемът, който Орешарки емитира за да спаси ПИБ сега ще бъде преоткрит и от правителството на Борисов.

Мирослав Иванов