сряда, 19 ноември 2014 г.

Реформаторите няма да оттеглят проблемния зам.-министър

Реформаторите няма да правят компромис в името на стабилността на коалицията и няма да оттеглят зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, който се оказа ябълката на раздора в четворната коалиция.

Това стана ясно от изявление на лидера на НПСД Корман Исмаилов.

„Управлението е отговорна работа и не бихме си позволили този лукс", категоричен бе той в парламента днес.

"Орхан Исмаилов е български гражданин с абсолютно всички права", допълни лидерът на НПСД и заяви, че посъветвал Исмаилов да осъди патриотите заради думите им, че е турски агент. Няма никакви аргументи против зам.-министъра на отбраната, убеден е реформаторът и изтъкна, че има аргументи само в негова полза.

„Очаквах всички партии да се надпреварват в подкрепа на един такъв политически кадър", призна още Исмаилов. Не може, по думите му, един добър качествен политик да създава напрежение. „Напрежението е в другите, които направиха тази провокация", заяви още той.

По думите му някои не харесват минаретата, друг синагогите, трети късите подстрижки и реформаторите не са длъжни да се съобразяват с тези претенции.

Малко преди това съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов заяви, че ако патриотите направят компромис с назначението на Орхан Исмаилов, значи да се откажат от същността на партията.

„Трудно се взимат решения за събаряне на правителство. Ние сме отговорни хора, а не циркаджии. Не можем да допуснем на ръководни места в държавната администрация да се поставят хора представители на етнически или протурски партии. ДПС подкрепя представител на Касим Дал“, категоричен беше Симеонов.